Al jaren stemmen kantoren eigenaren zich onvoldoende af op de behoefte van nieuwe huurders. Nieuwe huurders en vooral starters en zzpérs willen korte huurcontracten en lage huren. De kantooreigenaren het tegenovergestelde. Eén van de redenen is de bank. Zodra de kantooreigenaar aangeeft dat zijn huurstroom structureel laag wordt inclusief de onzekerheid van korte huurperiodes gaat de bank het pand op nieuw taxeren op basis van deze nieuwe informatie. Eén van de belangrijkste taxatie peilers zijn immers de huurstromen.

Een lagere taxatie kan leiden tot problemen met de bank. De bank wil immers niet dat de waarde van het pand onder de hypotheek uitkomt (loan to value) en zal dan eisen geld bij te storten of zelfs de lening beeindigen. Dit is één van de redenen dat er met vastgoedeigenaren nauwelijks te praten valt over lage huur en korte huurcontracten.

Solide Partners heeft een concept wat is afgestemd op de starter, zzper of huidige huurder die wil besparen op de huurkosten. In Capelle aan den IJssel is zij daarin geslaagd met een representatieve kantoorunits in de omgeving Hoofdweg en het Rivium. Een unit van 18,5 m2 kost € 212,- inclusief servicekosten. Opzegtermijn 3 maanden.  Er zijn nog units beschikbaar.

Bel Solide Partners 06-20497179 voor een vrijblijvende bezichtiging en kijk op www.solidepartners.nl voor het actuele aanbod.